dimarts, 6 de desembre del 2011

PALPITACIONS I PRESÍNCOPE EN DONA DE 37 ANYS

Una dona de 37 anys, amb història de desordre ansiós es presenta a urgències amb sensació de tenir un atac de pànic. Ella ho descriu amb sensació de palpitacions cardíaques, elevació ritme cardíac, dispnea severa i atordiment. El començament ho descriu com pesadessa toràcica. La pacient té una història d'anys d'evolució de presentació d'aquests símptomes de manera intermitent., que ho descriu com "atacs de panic". Aquests episodis paroxístics es donen com a mínim durant 10-15 minuts i disminueixen espntàniament abans de l'arribada a urgències. Se li havien realitzat en el passat estudis cardíacs que foren normals, com ECG, monitoratge amb Holter, ecocardiografia i prova d'esforç caminant. Durant aquestes proves la pacient no mostra cap sensació de malaltia i el metge de capçalera va diagnosticar-la de desordre ansiós amb atacs de pànic i li receptà inhibidors de la recaptació de serotonina.A pesar del tractament. la pacient presenta diversos episodis per any, que no ho associa amb res en particular. 
L'episodi actual comença mentre està jugant a waterpolo en una lliga no professional i per la seva sorpresa, l'episodi no desapareix espontàniament. Comença a sentir-se esgotada amb menys energia i resistència. Immediatament sortí de la piscina i els seus amics es van afanyar a portar-la ràpidament al servei d'urgències.

L'exploració física inicial revela que es tracta d'una pacient jove, amb una bona condició atlètica, que presenta pal.lidesa i diaforesi. Està un xic letàrgica i presenta certa dificultat respiratòria. La FC és irregular i taquicàrdica, entre 130-170 bpm. La TA 80/46 mmHg. La FR és de 18 rpm amb una SpO2 del 99% a 2lx'. Els sorolls cardíacs mostren un S1 i S2, amb un ritme irregular i taquicàrdic. L'auscultació respiratòria es amb MVC bilaterals. Les extremitats no mostren edema, però estan fredes i amb un pols distal feble.

L'ECG inicial és:


Revela un complex irregular, ample, taquicàrdic, amb una FC 224 bpm. Degut a que la pacient presenta una alteració de la consciència i hipotensió, l'staff d'urgències realitzaren una cardioversió sincronitzada, convertint el ritme a sinusal amb una FC de 58 bpm, repetint-se una ECG de 12 derivades.


Basant-nos en la clínica de presentació i en en primer ECG, quin és el diagnòstic?
A) Taquicàrdia ventricular monomòrfica
B) Fibril.lació auricular amb aberrància
C) WPW amb fibril.lació ventricular


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada