dissabte, 22 d’octubre del 2011

L'ÚS DEL PROPOFOL EN EL PROCEDIMENT DE SEDACIÓ I ANALGÈSSIA EN ELS SERVEIS D''URGÈNCIES

The Use of Propofol for Procedural Sedation and Analgesia in the Emergency Department, A Comparison With Midazolam  Nik H N A Rahman; Ahmad Hashim. Emerg Med J. 2011;28(10):861-865.


Aquest estudi intenta determinar l'efectivitat del propofol com a agent alternatiu en el procediment de sedació i analgèsia (PSA) en els serveis d'urgència, i fer una comparativa entre els dos sedants (propofol i midazolam) usats en combinació amb el fentanil.
En el grup A, 20 inidvidus reberen fentanil ev. 3 mcgr/kg en bolus, amb un bolus màxim de propofol de 1 mg/kg seguit de 0.5 mg/kg si fou necessari. En el grup B, 20 individus reberen fentanil a dosi de 3 mcgr/kg amb una dosi de midazolam 0.1 mg/kg ev en bolus i una dosi màxima de recàrega de 0.1 mg/kg si fos necessari. L'evaluació del nivell de sedació fou utilitzant l'score de Ramsay, en valors de 3-4.

Tant el propofol com el midazolam usats a les dosi recomenades són igual de segurs i efectius en els procediments de sedació i analgèssia en els serveis d'urgència. El propofol va escurçar el temps d'observació després del PSA sobre l'ús del midazolam.

http://www.medscape.com/viewarticle/750514

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada